Δεν γίνεται Καθαρά Δευτέρα χωρίς θαλασσινά. Πέρα από τους μεζέδες (για χταποδάκι ξυδάτο πατήστε εδώ και για ταραμοσαλάτα πατήστε εδώ) δεν μπορεί να λείπει από το τραπέζι ένα χορταστικό ριζότο και θαλασσινά.
Τι θα χρειαστείτε για το ριζότο με θαλασσινά;
- 3 κούπες νερό
- 100 γραμμάρια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 πακέτο ρύζι αρμπόριο
- λίγος φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κουταλιές ξηρό λευκό κρασί
- μία πρέζα αλάτι
- μία πρέζα πιπέρι
- 1 κούπα μύδια μαγειρεμένα
- μισό κιλό καθαρισμένες γαρίδες
- μισό κιλό αρακάς
Εκτέλεση Συνταγής
- Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνετε το νερό. Όταν ζεσταθεί αρκετά αφήστε το στην άκρη γιατί το θέλουμε για το ρύζι.
- Σε μία άλλη κατσαρόλα, σωτάρετε τις πιπεριές μαζί με το ελαιόλαδο. Μετά από 5 λεπτά, που θα είναι μαλακές οι πιπεριές, χαμηλώστε τη φωτιά.
- Ζεστάνετε το ρύζι μαζί με τον μισό μαϊντανό. Ανακατεύετε για 2-3 λεπτά. Ρίξτε το λευκό κρασί και μετά ρίξτε το νερό που ζεστάναμε πριν. (εναλλακτικά μπορείτε απλά να ζεστάνετε λίγο νερό στον βραστήρα)
- Προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι.
- Καλύψτε το ρύζι και μαγειρέψτε για 20 λεπτά σε πιο σιγανή ένταση. Μία στο τόσο ανακατέψτε για να μην κολλήσει στον πάτο.
- Προσθέστε τα μύδια, τις γαρίδες και τον αρακά. Ανακατέψτε. Καλύψτε ξανά και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμες οι γαρίδες. Ρίξτε και λίγο αλάτι και τον υπόλοιπο μαϊντανό και είστε έτοιμη!