Λαχταριστό, αρωματικό και έτοιμο σε 30 λεπτά! Αν ψάχνεις για ένα πιάτο που συνδυάζει απλότητα και απόλυτη νοστιμιά, τότε αυτό το ριζότο με μανιτάρια και παρμεζάνα είναι η τέλεια επιλογή. Κρεμώδες, γεμάτο γεύση και με εκείνη τη μοναδική ιταλική φινέτσα που σε κάνει να θες να γεμίσεις ξανά το πιάτο σου. Ιδανικό για ένα cozy δείπνο ή ένα γκουρμέ γεύμα χωρίς κόπο.

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 1½ φλιτζ. ρύζι Arborio
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών (ζεστό)
  • 200 γρ. μανιτάρια (σαμπινιόν ή πορτομπέλο), κομμένα σε φέτες
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • ½ φλιτζ. λευκό κρασί
  • ½ φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Φρέσκο θυμάρι ή μαϊντανό για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι, ζέστανε το ελαιόλαδο και σοτάρισε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν.
  2. Πρόσθεσε τα μανιτάρια και σοτάρισε μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Ρίξε το ρύζι και ανακάτεψε για 1-2 λεπτά να γυαλίσει.
  4. Σβήσε με το λευκό κρασί και άφησέ το να εξατμιστεί.
  5. Πρόσθεσε σταδιακά το ζεστό ζωμό (μία κουτάλα τη φορά), ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να απορροφηθεί πριν προσθέσεις την επόμενη δόση.
  6. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο (με κρεμώδη υφή αλλά με λίγο δάγκωμα), πρόσθεσε το βούτυρο και την παρμεζάνα, ανακάτεψε καλά και αλατοπιπέρωσε.
  7. Σέρβιρε με φρέσκο θυμάρι ή μαϊντανό και λίγο επιπλέον τριμμένο τυρί.

Tip: Αν θες έξτρα νοστιμιά, μπορείς να προσθέσεις λίγο τρούφα ή να συνοδεύσεις με ένα ποτήρι Chardonnay!

Τι λες; Θα το δοκιμάσεις; Καλή απόλαυση!

Leave a Reply

Your email address will not be published.