Πάντα αγαπούσα τη συγκεκριμένη συνταγή! Όταν μάλιστα κατάφερα να τη φτιάξω κιόλας αποφάσισα ότι πρέπει να τη μοιραστώ μαζί σας.
Υλικά
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- ½ κιλό μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2/3 κιλά στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα κομμένα σε κύβους
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 5 ½ φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 ½ φλιτζάνι ρύζι για ριζότο
- ½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
- ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια μαγειρεύουμε τα μανιτάρια μέχρι να ροδίσουν για πέντε λεπτά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το αλάτι με το πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 3 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε το μείγμα από το τηγάνι. Σε ένα μέτριο τηγάνι βράζουμε το ζωμό ενώ παράλληλα σε ένα δεύτερο ζεσταίνουμε το λάδι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε ανά διαστήματα μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί το κρασί. Προσθέτουμε το ½ από τον ζωμό και μαγειρεύουμε συνεχώς ενώ στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο μαγειρεύοντας για τα επόμενα 25 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα μανιτάρια, τη παρμεζάνα και τον μαϊντανό.
Ένα ταξίδι στις γεύσεις του κόσμου ξεκινάει με συνοδοιπόρο την 3αλφα, την εταιρεία που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Έλληνα καταναλωτή εδώ και 50 χρόνια, και τη σειρά Ρύζια του Κόσμου.
Από την Ινδία και τη Ταϊλάνδη μέχρι και τους ορυζώνες της γειτονικής Ιταλίας, οι εκλεκτές ποικιλίες των αρωματικών ρυζιών από τη σειρά Ρύζια του Κόσμου της 3αλφα, «προσγειώνονται» στο καθημερινό μας τραπέζι δίνοντάς μας την ευκαιρία να τα απολαύσουμε σε αμέτρητους συνδυασμούς και να ταξιδέψουμε με το νου.
Η 3αλφα έχει δημιουργήσει 5 μοναδικά προϊόντα:
- Basmati, το αρωματικό ρύζι από την Ινδία με την ιδιαίτερη γεύση.
- Jasmine, το ρύζι με το φίνο άρωμα που καλλιεργείται στα οροπέδια της Ταϊλάνδης.
- Risotto, από την εκλεκτή ποικιλία μεσόσπερμου ρυζιού Carnaroli από ορυζώνες της Ιταλίας.
- Ρύζι Άγριο με Parboiled, ο ειδικός των gourmet πιάτων με ιδιαίτερα σπυρωτή γεύση.
- Ρύζι Άγριο με Basmati Ινδίας, εξωτική γεύση που συνδυάζει το ρύζι από τις λίμνες των Ινδιάνων με το μυρωδάτο ρύζι των Ινδών.