Τα ζυμαρικά είναι μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές για κάθε περίοδο του χρόνου, όμως το καλοκαίρι οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε την πληθώρα υλικών και να φτιάξουμε πιάτα νόστιμα, με βάση τα λαχανικά. Ας, δούμε, λοιπόν, στη συνέχεια μια συνταγή κατάλληλη για υψηλές θερμοκρασίες.
Υλικά
1 πακέτο Rigatoni
2 κ.γ. βούτυρο
2 κ.γ. ελαιόλαδο
2 μικρές μελιτζάνες κομμένες σε κομματάκια
4 σκελίδες σκόρδο
1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι
1 φλ. αρακά βρασμένο
πιπέρι
αλάτι
8 μπαλάκια μοτσαρέλα
λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
λίγη τριμμένη παρμεζάνα
χυμό 1 λεμονιού
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τις μελιτζάνες. Μαγειρεύουμε περίπου για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το σκόρδο και το καλαμπόκι. Ρίχνουμε 1 φλυτζάνι νερό από αυτό που βράσαμε τα μακαρόνια μέσα στο τηγάνι και το χυμό του λεμονιού. Βράζουμε μερικά λεπτά μέχρι να αρχίσει να εξατμίζεται το νερό. Όταν τα μακαρόνια είναι σχεδόν έτοιμα, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον αρακά και στη συνέχεια τα σουρώνουμε μαζί. Βάζουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι με τα λαχανικά, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Συμπληρώνουμε τα τυριά και το βασιλικό και ανακατεύουμε ξανά.
Διαβάστε επίσης:
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.