της Εμμανουέλας Φωτεινού, Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός

Τι πιο λαχταριστό από ένα κυρίως γεύμα με ζυμαρικά και κρέμα γάλακτος!

Τι θα έλεγες όμως για μια πιο υγιεινή παραλλαγή των ζυμαρικών a la creme που θα απολαμβάνεις χωρίς τύψεις και θα είναι εξίσου γευστική αλλά και πολύ πλούσια σε θρεπτικά συστατικά;

Τα ρεβιθομακάρονα a la creme που σου προτείνω είναι ένα vegan πιάτο πλούσιο σε πρωτεΐνη που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα!

Υλικά:

  • 250 γρ μακαρόνια από ρεβίθι
  • 1 κρέμα γάλακτος 200ml σόγιας
  • 3 κ.σ. Vegan pesto
  • 1/2  φλ γάλα αμυγδάλου υψηλό σε πρωτεΐνη
  • 100 γρ μανιτάρια
  • Φρέσκο πιπέρι & τυρί φυτικό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση :

Βράζουμε τα μακαρόνια 7-9 λεπτά.

Σουρώνουμε κ στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε τα μανιτάρια , το γάλα , το πέστο και τη κρέμα σόγιας.

Αφού πάρουν μια βράση βάζουμε τα μακαρόνια μας για 2-3 λεπτά.

Σερβίρουμε με 1 κ.σ. τυράκι & πιπέρι φρέσκο.

Και καλή απόλαυση!

Πρότυπο κέντρο ευεξίας
Φωτεινού Εμμανουέλα
Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός 
Σπύρου Μερκούρη 56 (πλησίον μετρό Ευαγγελισμού)
210 7251933 – 6981395214