της Εμμανουέλας Φωτεινού, Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός
Τι πιο λαχταριστό από ένα κυρίως γεύμα με ζυμαρικά και κρέμα γάλακτος!
Τι θα έλεγες όμως για μια πιο υγιεινή παραλλαγή των ζυμαρικών a la creme που θα απολαμβάνεις χωρίς τύψεις και θα είναι εξίσου γευστική αλλά και πολύ πλούσια σε θρεπτικά συστατικά;
Τα ρεβιθομακάρονα a la creme που σου προτείνω είναι ένα vegan πιάτο πλούσιο σε πρωτεΐνη που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα!
Υλικά:
- 250 γρ μακαρόνια από ρεβίθι
- 1 κρέμα γάλακτος 200ml σόγιας
- 3 κ.σ. Vegan pesto
- 1/2 φλ γάλα αμυγδάλου υψηλό σε πρωτεΐνη
- 100 γρ μανιτάρια
- Φρέσκο πιπέρι & τυρί φυτικό για το σερβίρισμα
Εκτέλεση :
Βράζουμε τα μακαρόνια 7-9 λεπτά.
Σουρώνουμε κ στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε τα μανιτάρια , το γάλα , το πέστο και τη κρέμα σόγιας.
Αφού πάρουν μια βράση βάζουμε τα μακαρόνια μας για 2-3 λεπτά.
Σερβίρουμε με 1 κ.σ. τυράκι & πιπέρι φρέσκο.
Και καλή απόλαυση!
Πρότυπο κέντρο ευεξίας
Φωτεινού Εμμανουέλα
Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός
Σπύρου Μερκούρη 56 (πλησίον μετρό Ευαγγελισμού)
210 7251933 – 6981395214
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;