Τα ρεβίθια είναι χορταστικά, νόστιμα, μαγειρεύονται εύκολα και φθηνά, καθιστώντας τα την τέλεια επιλογή για φοιτητές. Είναι έτοιμο σε μόλις 10 λεπτά και νόστιμο για όλα τα γούστα!
Συστατικά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- ½ κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κολοκυθάκι κομμένο στη μέση και κομμένο σε φέτες
- 400 γρ ρεβίθια σε κονσέρβα, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
- 2 κουταλιές της σούπας πάστα χαρίσα
- 8–10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- ½ λεμόνι, μόνο χυμός
- 6 κουταλιές της σούπας απλό γιαούρτι
- ψιλοκομμένο πλατύφυλλο μαϊντανό ή κόλιανδρο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Μέθοδος
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε απαλά το κρεμμύδι και το κολοκυθάκι για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να ροδίζουν.
- Προσθέστε τα ρεβίθια, τη χαρίσα και τις ντομάτες και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες αλλά να διατηρήσουν το σχήμα τους. Προσθέστε λίγο νερό αν το μείγμα αρχίσει να κολλάει.
- Προσθέτουμε μια στύψιμο χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε.
- Ρίχνουμε με κουτάλι το γιαούρτι σε δύο πιάτα ή ρηχά μπολ, ρίχνουμε από πάνω τα ζεστά ρεβίθια και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Σερβίρετε αμέσως.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;