Απίστευτα νόστιμα, βαθυκόκκινα και σοκολατένια, αυτά τα εύκολα κόκκινα βελούδινα cupcakes συνοδεύονται από ένα πλούσιο κρέμα τυριού frosting.
Υλικά
- 100g ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
- 260g κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 αυγά ελευθέρας βοσκής
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
- 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
- 2 κουταλιές της σούπας κόκκινο τζελ χρωστικής τροφίμων (το φυσικό χρώμα τροφίμων δεν λειτουργεί εδώ)
- ¼ κουταλάκι του γλυκού ψιλό αλάτι
- 250g/9oz απλό αλεύρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού διττανθρακική σόδα
- ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 120ml φυσικό γιαούρτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο
Για το γλάσο με τυρί κρέμα
- 55g ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
- 250g τυρί κρέμα, θερμοκρασία δωματίου
- 150g ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C. Στρώνουμε μια φόρμα για 12 μάφινς με χάρτινες θήκες.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Χτυπάμε τα αυγά, ένα κάθε φορά και μετά ανακατεύουμε τη βανίλια, τη σκόνη κακάο, το φυτικό λάδι, τη χρωστική τροφίμων και το αλάτι.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη διττανθρακική σόδα και το μπέικιν πάουντερ.
- Σε μια κανάτα, ανακατέψτε το γιαούρτι και το ξύδι με 80ml νερό.
- Ανακατεύουμε το μισό μείγμα με το αλεύρι στο βούτυρο και μετά το μισό μείγμα γιαουρτιού. Ανακατεύουμε το υπόλοιπο μείγμα με το αλεύρι και μετά το υπόλοιπο γιαούρτι. Ρίχνετε το μείγμα στις χάρτινες θήκες, γεμίζοντάς τες περίπου στα τρία τέταρτα.
- Ψήνετε για 20–25 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα λεπτό σουβλάκι που τοποθετείτε στο κέντρο ενός cupcake. Βγάζουμε από το ταψί και αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
- Για να φτιάξετε το γλάσο, χτυπήστε το βούτυρο και το τυρί κρέμα μαζί μέχρι να γίνει λείο και ελαφρύ. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάλτε κερασάκι πάνω στα cupcakes ή διακοσμήστε με πολύχρωμες τρούφες αν θέλετε.
Tip
Εάν δεν αγοράζετε τυρί κρέμα με επωνυμία, θα πρέπει να το «στραγγίσετε» πριν το χρησιμοποιήσετε στο frosting, διαφορετικά μπορεί να είναι πολύ χαλαρό. Για να το κάνετε αυτό, απλώστε δύο στρώσεις χαρτί κουζίνας σε ένα πιάτο. Προσθέστε το τυρί κρέμα και σκεπάστε με άλλες δύο στρώσεις χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια πιέστε προς τα κάτω, χτυπώντας το τυρί κρέμα. Ξεφλουδίστε τις επάνω στρώσεις από χαρτί κουζίνας και ρίξτε το τυρί κρέμα στον κάδο του μίξερ.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;