Η Quiche Lorraine είναι μια από τις πιο αγαπημένες κλασικές συνταγές της γαλλικής κουζίνας. Πρόκειται για μια πλούσια και γευστική πίτα με βάση το τραγανό φύλλο και γέμιση από αυγά, κρέμα γάλακτος, μπέικον και τυρί. Είναι ιδανική για κάθε γεύμα της ημέρας και μπορεί να σερβιριστεί ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Υλικά

  • 1 έτοιμο φύλλο ζύμης για τάρτες
  • 200γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 200γρ. τυρί Gruyère ή Emmental, τριμμένο
  • 3 αυγά
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • 200ml γάλα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

Οδηγίες

  1. Προετοιμασία της Ζύμης: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Τοποθετήστε το φύλλο ζύμης σε μια φόρμα για τάρτες, καλύπτοντας καλά τον πάτο και τα τοιχώματα. Τρυπήστε τον πάτο της ζύμης με ένα πιρούνι και προψήστε τη για 10 λεπτά.
  2. Προετοιμασία του Μείγματος: Σε ένα τηγάνι, σοτάρετε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει. Αφήστε τα στην άκρη να κρυώσουν ελαφρώς.
  3. Γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο αν χρησιμοποιείτε.
  4. Συναρμολόγηση: Απλώστε το μπέικον και τα κρεμμύδια πάνω στη ζύμη. Ρίξτε από πάνω το τυρί και στη συνέχεια το μείγμα αυγών.
  5. Ψήσιμο: Ψήστε την quiche στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά ή μέχρι η επιφάνεια να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και η γέμιση να σταθεροποιηθεί.
  6. Σερβίρισμα: Αφήστε την quiche να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν την κόψετε. Σερβίρετε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλή σας όρεξη!

Διάβασε επίσης:

Ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο! Η πιο σβέλτη συνταγή!