Αυτός ο τρυφερός, ζουμερός σολομός με τις τραγανές πατάτες και το μπρόκολο σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 κεφάλι μπρόκολο
- 1 λίβρα χρυσές πατάτες Yukon
- 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι kosher
- Πιπέρι
- 1 1/2 κιλό φιλέτο σολομού χωρίς πέτσα
- 1/4 γ. μαγιονέζα
- 1 κ.γ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1/2 σκελίδα σκόρδο
ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ
ΒΗΜΑ 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 450 βαθμούς Φ. Σε ένα φύλλο ψησίματος με στεφάνι, ρίξτε μαζί το μπρόκολο, τις πατάτες και το κρεμμύδι με το λάδι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Απλώνουμε σε ομοιόμορφη στρώση και ψήνουμε για 15 λεπτά.
ΒΗΜΑ 2
Αλατοπιπερώνετε το σολομό με 1/4 κουταλάκι του γλυκού, το φωλιάζετε ανάμεσα στα λαχανικά και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι τα λαχανικά να ροδίσουν και να μαλακώσουν και ο σολομός να γίνει αδιαφανής σε όλη του τη διάρκεια, 8 με 10 λεπτά ακόμα.
ΒΗΜΑ 3
Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού και το σκόρδο. Σερβίρουμε με τα ψάρια και τα λαχανικά.
Καλή επιτυχία!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;