Τα μανιτάρια αποτελούν ένα από τα πιο γευστικά ορεκτικά. Μπορούν παράλληλα να αντικαταστήσουν το κρέας στη διατροφή μας, καθώς είναι θρεπτικά και παρασκευάζονται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Είναι μια κλασική vegan πρόταση, αλλά και μια επιλογή για το οικογενειακό τραπέζι που θα τους αφήσει όλους με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Υλικά
4 σκελίδες σκόρδο
1/2 μάτσο φρέσκο φασκόμηλο
350 γρ. ντοματίνια
8 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο
70 γρ. γραβιέρα
λίγο ξύδι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα φύλλα του φασκόμηλου. Κρατάμε λίγο στην άκρη για μετά. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση. Ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια και κρατάμε τη φλούδα. Τα βάζουμε όλα σε ένα ταψί (και τις φλούδες) και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και 2 κ.σ. ξύδι. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Βάζουμε τα πορτομπέλο με το κοτσάνι προς τα κάτω και ψήνουμε για 10 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και γεμίζουμε τα μανιτάρια με τη γραβιέρα. Πασπαλίζουμε με το σκόρδο και το φασκόμηλο που έχουμε κρατήσει. Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρουν τα μανιτάρια ένα ωραίο χρώμα.
Δείτε επίσης: Ravioli στο φούρνο με κόκκινη σάλτσα και σπανάκι
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.