Αυτά τα πολύχρωμα ψητά λαχανικά είναι υπέροχα για ένα vegan μπάρμπεκιου, που σερβίρεται με μια νόστιμη σάλτσα αμύγδαλου και σκόρδου.

Υλικά:

  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 κολοκύθι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 μελιτζάνα, κομμένη σε φέτες
  • 6 μανιτάρια, ολόκληρα ή κομμένα στη μέση
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκα μυρωδικά της αρεσκείας σας (π.χ. θυμάρι, ρίγανη ή μαϊντανό)

Οδηγίες:

  1. Προετοιμασία λαχανικών: Κόψτε τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια και τα υπόλοιπα λαχανικά σε φέτες περίπου ίδιου μεγέθους για ομοιόμορφο ψήσιμο.
  2. Μαρινάρισμα: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και τα φρέσκα μυρωδικά. Προσθέστε τα λαχανικά και ανακατέψτε καλά ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα.
  3. Ψήσιμο: Ζεστάνετε το μπάρμπεκιου ή το γκριλ σε μέτρια θερμοκρασία. Τοποθετήστε τα λαχανικά στη σχάρα και ψήστε για 10-15 λεπτά, γυρίζοντάς τα κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
  4. Σερβίρισμα: Μόλις ψηθούν, βγάλτε τα λαχανικά από τη σχάρα και σερβίρετε ζεστά.

Απολαύστε τα ψητά λαχανικά σας ως συνοδευτικό ή και ως κύριο πιάτο!

Διάβασε επίσης:

Νηστίσιμη σαλάτα με ψητά λαχανικά. Ιδανική και για διατροφή!