Η παραδοσιακή κουζίνα έχει τη χάρη της, όμως σε κάποιες περιστάσεις, χρειαζόμαστε ένα πιάτο πιο εκλεπτυσμένο. Για να οργανώσεις ένα ρομαντικό δείπνο, για παράδειγμα, πρέπει να επιλέξεις ένα ιδιαίτερο κρέας το οποίο όμως να είναι εύκολο στην προετοιμασία του. Το ψαρονέφρι είναι μια πρώτης τάξεως επιλογή, αρκεί να βρεις μια συνταγή που αναδεικνύει τα δυνατά του σημεία.

Τι θα χρειαστείς

  • 1 χοιρινό ψαρονέφρι
  • 100ml κρέμα γάλακτος
  •  κ. σ. μουστάρδα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 50 γρ. φρέσκο τζίντζερ
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το ψαρονέφρι σε ροδέλες. Τις σοτάρουμε στο τηγάνι με λίγο λάδι, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά. Τρίβουμε το τζίντζερ και προσθέτουμε όλα τα υλικά στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε τη μουστάρδα και την κρέμα γάλακτος. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά και ενσωματώνουμε τη σάλτσα με το ψαρονέφρι. Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες.

Διαβάστε επίσης:

Νοστιμότατες μελιτζάνες στο φούρνο με τυρί | Thats Life. Life as it is!