Το τσιζκέικ είναι ένα ξεχωριστό γλυκό. Όταν συνδυαστεί με το μπανόφι, εγγυάται δυνατές συγκινήσεις! Δοκίμασε να φτιάξεις αυτή τη συνταγή για μια ιδιαίτερη περίσταση ή για να το απολαύσεις μαζί με τους αγαπημένους σου.
Υλικά
150 γρ. μαύρη σοκολάτα
1 πακέτο μπισκότα digestive
8 πολύ ώριμες μπανάνες
500 γρ. cream cheese
1/2 κονσέρβα καραμελωμένο ζαχαρούχο
λίγο βούτυρο
Εκτέλεση
Στρώστε σε μία αποσπώμενη φόρμα αντικολλητικό χαρτί. Λιώστε 50 γρ. σοκολάτας σε μπεν μαρί. Ρίξτε τα μπισκότα στο μπλέντερ και προσθέστε 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο. Χτυπήστε τα, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίστε το χτύπημα. Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα και στρώστε το για να γίνει μια βάση για το τσιζκέικ περίπου 1 εκ.
Ξεφλουδίστε τις μπανάνες και βάλτε τις μαζί με το cream cheese στο μπλέντερ. Προσθέστε και το ζαχαρούχο και χτυπήστε τα καλά για να γίνουν μια ανάλαφρη κρέμα. Ρίξτε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και βάλτε το στο ψυγείο για μερικές ώρες. Τρίψτε από πάνω την υπόλοιπη σοκολάτα και σερβίρετε.
Δείτε επίσης: Ρολό κέικ με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.