Μπορείτε να φρυγανίσετε μια μεγαλύτερη παρτίδα βρώμης και ξηρών καρπών εάν θέλετε να το φτιάξετε για αρκετές ημέρες. Θα διατηρηθούν για περίπου μια εβδομάδα.
Συστατικά
- 40gr τυλιγμένη βρώμη (χρησιμοποιήστε βρώμη χωρίς γλουτένη εάν απαιτείται)
- μικρές χούφτες φουντούκια
- 150ml γάλα ή γάλα σόγιας
- 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου
- ½ μπανάνα, ψιλοκομμένη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κακάο
Μέθοδος
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C/180C. Βάζουμε τη βρώμη και τα φουντούκια σε ταψί και φρυγανίζουμε για 7 λεπτά, μέχρι να μυρίσουν. Εναλλακτικά, φρυγανίζουμε σε ένα τηγάνι. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Ψιλοκόβουμε τα φουντούκια και τα βάζουμε σε ένα βάζο με καπάκι. Προσθέστε τη βρώμη. Περιχύνουμε με το γάλα και το σιρόπι σφενδάμου και από πάνω ρίχνουμε τις μπανάνα και το κακάο. Αφήνουμε όλη τη νύχτα στο ψυγείο.
- Για να σερβίρετε, προσθέστε περισσότερες μπανάνα και κακάο, αν θέλετε.
Καλή απόλαυση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;