Φτιάξτε αυτό το πράσινο λαχανικό που μαραζώνει στο πίσω μέρος του ψυγείου σε μια γρήγορη, πράσινη σαλάτα με νουντλς και ντρέσιγκ τσίλι και σόγιας.
Συστατικά
Για το dressing
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι (όπως σουσάμι ή ηλιέλαιο)
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κόκκινο τσίλι, ψιλοκομμένο ή ½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
- 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
- 3cm σε κομμάτι φρέσκο τζίντζερ ρίζας, ξεφλουδισμένο και τριμμένο
Για τα noodles
- 300g πράσινα λαχανικά, όπως μπουκίτσες μπρόκολου ψιλοκομμένα, τριμμένο λάχανο ή cavolo nero
- 150g έτοιμα για γουόκ udon noodles ή άλλα noodles της επιλογής σας
Μέθοδος
- Ανακατεύουμε τα υλικά του dressing σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Βράστε τα πράσινα λαχανικά στον ατμό μέχρι να μαλακώσουν, στη συνέχεια περάστε αμέσως κάτω από μια κρύα βρύση και στραγγίστε τα καλά. Μπορείτε να το κάνετε αυτό εκ των προτέρων και να διατηρήσετε το λαχανικό σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο για χρήση.
- Μαγειρέψτε τα noodles ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας και μετά αφήστε τα να κρυώσουν.
- Ανακατέψτε τα κρύα λαχανικά και τα noodles μαζί σε ένα μπολ και βάλτε το με το dressing σόγιας τσίλι.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;