Αυτή η πουτίγκα mango lassi chia είναι το τέλειο πρωινό για φαγητό. Είναι νόστιμο, θρεπτικό και δροσιστικό – ιδανικό για ένα ζεστό καλοκαιρινό πρωινό.
Συστατικά
- 150g ώριμο μάνγκο, κατά προτίμηση η ποικιλία Alphonso, συν επιπλέον φέτες για σερβίρισμα
- 100g φυσικό γιαούρτι
- 200ml γάλα ή νερό
- 2-3 κουταλιές της σούπας σιρόπι αγαύης, για γεύση
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κάρδαμο (προαιρετικά)
- 4 κουταλιές της σούπας σπόρους chia
- λίγα φύλλα μέντας, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Μέθοδος
- Βάζετε τη σάρκα του μάνγκο, το γιαούρτι, το γάλα, το νέκταρ αγαύης και το αλεσμένο κάρδαμο (αν χρησιμοποιείτε) στο μπλέντερ και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίξτε το μείγμα σε ένα μπολ και ανακατέψτε τους σπόρους chia. Καλύψτε και αφήστε το να κρυώσει όλη τη νύχτα ή για τουλάχιστον 8 ώρες. Σερβίρετε σε ποτήρια ή μπολ, με επιπλέον φέτες μάνγκο και μερικά φύλλα μέντας, αν θέλετε.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;