Περίσσεψε τσουρέκι που πιά δεν σου κάνει αίσθηση να φας; Είναι σχεδόν έτοιμο να χαλάσει και λυπάσαι και να το πετάξεις; Καλά κάνεις γιατί μπορείς να φτιάξεις μια υπέροχη πουτίγκα από το τσουρέκι. Αντί λοιπόν να το αφήσεις να στεγνωσει ή να το πετάξεις, μπορείς να το μετατρέψεις σε κάτι νέο και ενδιαφέρον.

Συστατικά

  • 400 γρ. τσουρέκι, κομμένο σε κύβους
  • 500 ml φρέσκο γάλα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Αμύγδαλα ή σταγόνες σοκολάτας για την επιφάνεια (προαιρετικά)

Οδηγίες

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους.
  2. Προετοιμασία του τσουρεκιού: Κόψτε το τσουρέκι σε κύβους και τοποθετήστε τα κομμάτια στο βουτυρωμένο ταψί.
  3. Παρασκευή του μίγματος: Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το γάλα, την κρέμα, τη βανίλια, το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατέψτε καλά.
  4. Ενσωμάτωση του μίγματος: Ρίξτε το υγρό μίγμα πάνω από τα κομμάτια τσουρεκιού, βεβαιώνοντας ότι όλα τα κομμάτια είναι καλά εμποτισμένα.
  5. Προσθήκη των επιπλέον συστατικών: Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε αμύγδαλα ή σταγόνες σοκολάτας για επιπλέον γεύση και υφή.
  6. Ψήσιμο: Ψήστε στο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά, ή μέχρι να σταθεροποιηθεί και να χρυσαφίσει η επιφάνεια.
  7. Σερβίρισμα: Σερβίρετε ζεστό ή κρύο, ανάλογα με την προτίμησή σας.

Αυτή η συνταγή μετατρέπει το απλό τσουρέκι σε ένα πλούσιο και θεσπέσιο επιδόρπιο που μπορεί να σερβιριστεί σε οποιαδήποτε ειδική περίσταση ή ως γλυκιά προσθήκη σε ένα κυριακάτικο μενού.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Tο καλύτερο πασχαλινό τσουρέκι με άρωμα από τη Πόλη