Το αβοκάντο είναι γνωστό για τις αντικαρκινικές του ιδιότητες και τα καλά λιπαρά του. Μπορείς να το βάλεις στην ζωή σου ως πουρέ και να το συνδυάζεις πολλά διαφορετικά φαγητά.
Συστατικά:
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)
Οδηγίες:
- Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και ρίχνουμε τη σάρκα σε ένα μεσαίο μπολ.
- Πολτοποιήστε το αβοκάντο με ένα πιρούνι ή πουρέ πατάτας μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Ανακατέψτε το χυμό λάιμ, το αλάτι και τη σκόνη σκόρδου (αν χρησιμοποιείτε).
- Δοκιμάστε και προσαρμόστε το καρύκευμα όπως χρειάζεται.
- Σερβίρετε αμέσως ως άλειμμα, ντιπ ή επικάλυψη.
Καλή απόλαυση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;