Η disney plus μας σύστησε τον Κάρμι στην σειρά The bear. Ο Κάρμι είναι ένας σεφ που αναλαμβάνει να διευθύνει την οικογενειακή επιχείρηση – σαντουιτσάδικο. Προσπαθεί να μεταμορφώσει το μαγαζί του αδερφού του που έχει πεθάνει, αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό. Θα πρέπει να συνεργαστεί με το προσωπικό, το οποίο φαίνεται να είναι κάπως ιδιόμορφο, και εκ πρώτης όψεως τα πράγματα δείχνουν ότι θα είναι δύσκολα. Στην πορεία όμως θα ανακαλύψει στα πρόσωπά τους μια όμορφη οικογένεια.

Εκτός των άλλων, το μαγαζί φημίζεται για μια συγκεκριμένη συνταγή με μακαρόνια που όμως ο Κάρμι δεν θέλει να την συμπεριλάβει στο μενού. Βέβαια, η μυστική συνταγή φτάνει στα χέρια του και αποφασίζει να την φτιάξει και να την δοκιμάσει παρέα με την ομάδα του.

Ποια είναι λοιπόν αυτή η μυστική συνταγή; Εμείς την βρήκαμε και σας την παρουσιάζουμε παρακάτω:

Συστατικά:

  • 2 kg κόντρα φιλέτο μοσχαρίσιο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξερή ρίγανη
  • 1,5 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
  • 1,5 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1,5 κουταλιά της σούπας ξερό βασιλικό
  • 1,5 κουταλιά της σούπας τσίλι σε σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι αλάτι
  • 1 λίτρο σταφυλέλαιο
  • 2 λίτρα ζωμός βοδινού
  • 2 ολόκληρα κεφάλια σκόρδο
  • 2 μεγάλα καρότα
  • 2 κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
  • 1 ολόκληρο κοτσάνι σέλινο
  • 1 λίτρο ήπιο Giardinara
  • 5 πράσινες πιπεριές
  • ψωμάκια σάντουιτς

Εκτέλεση:

  1. Κόψτε το λίπος από το βόειο κρέας και αφήστε το στην άκρη, καλύψτε τη βάση του τηγανιού σας με λάδι σταφυλιού.
  2. Αλατοπιπερώνουμε το μοσχάρι. Σοτάρουμε το μοσχάρι από όλες τις πλευρές να ροδίσει.
  3. Μόλις ροδίσει, αφαιρέστε το μοσχαρίσιο κρέας και αφήστε το σε ένα δίσκο. Ρίχνετε στο τηγάνι τα μπαχαρικά, τα καρότα, το σέλινο και το σκόρδο και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα να λιώσουν. Μόλις βγει όλη η γεύση, σβήνουμε με ζωμό βοδινού και ανακατεύουμε.
  4. Ανακατέψτε τα αποξηραμένα βότανα, το μπουγιόν και τα καρυκεύματα.
  5. Προσθέστε ξανά το βόειο κρέας με τις πράσινες πιπεριές κομμένες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Μόλις ψηθεί το μοσχάρι σας, το βγάζετε και το αφήνετε να ξεκουραστεί μέχρι να κρυώσει.
  6. Αφαιρέστε τις πιπεριές σας από τον χυμό και τοποθετήστε τις σε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα που είναι σε πολύ χαμηλή φωτιά, στη συνέχεια στραγγίστε το υγρό για να αφαιρέσετε όλα τα κρεμμύδια, το σέλινο, τα καρότα και το σκόρδο. Δοκιμάζουμε για καρύκευμα και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται.
  7. Μόλις κρυώσει τελείως και ξεκουραστεί το βόειο κρέας, κόψτε το σε λεπτές φέτες και τοποθετήστε το ξανά στον χυμό με τις πιπεριές.
  8. Ετοιμάστε όλα τα ψωμάκια σας για να ξεκινήσετε να γεμίζετε! Κόψτε το ψχμί σας στη μέση και πάρτε μια τσιμπίδα από το βοδινό σας κρέας, βάλτε το απαλά και μετά γεμίστε μια από τις πιπεριές και από πάνω τη τζαρντινάρα σας. Βουτήξτε κάθε γωνία στον χυμό και τυλίξτε το σάντουιτς σας με λαδόκολλα ή μεμβράνη.
 
Καλή επιτυχία!