Τα νιόκι αποτελούν ένα δημοφιλές ιταλικό ζυμαρικό, που σταδιακά έχει βρει φανατικούς και στην Ελλάδα. Συνήθως φτιάχνεται με πατάτα και παρμεζάνα, όμως υπάρχουν δεκάδες παραλλαγές, που ανταποκρίνονται σε κάθε προτίμηση. Αν θες να πειραματιστείς με τα νιόκι και να τα βάλεις σταδιακά στο οικογενειακό τραπέζι, δοκίμασε αυτή τη συνταγή με σπανάκι.
Τι θα χρειαστείς:
700 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
400 γρ. μυζήθρα
2 αυγά
1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
λίγο πιπέρι
λίγο μοσχοκάρυδο
αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για το αλεύρωμα)
90 γρ. λιωμένο βούτυρο
Πως θα φτιάξεις τα νιόκι:
Σε ένα μπολ βάζουμε το σπανάκι, τη μυζήθρα, τα αυγά, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και τη μισή παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά και με το μείγμα φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια (με αλευρωμένα χέρια). Τα βάζουμε σε μια λαδόκολλα και ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα νερό. Βάζουμε τα νιόκι λίγα λίγα. Είναι έτοιμα όταν αρχίσουν να ανεβαίνουν στην επιφάνεια. Τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί, που πρώτα το έχουμε αλείψει με το βούτυρο. Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνουμε για 15 λεπτά.
Διαβάστε επίσης:
Carrot cake: Το καλύτερο συνοδευτικό για τον καφέ σου | Thats Life. Life as it is!
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.