Η Καθαρά Δευτέρα βρίσκεται πια σε απόσταση αναπνοής. Ό,τι και να σχεδιάζεις για το σαρακοστιανό τραπέζι, τίποτα δεν έχει νόημα χωρίς τη “βασίλισσα” της ημέρας, που δεν είναι άλλη από τη λαγάνα. Κι επειδή μας αρέσουν πάντα οι σπιτικές παρασκευές, δες, στη συνέχεια, πως να φτιάξεις τη δική σου λαγάνα με κρεμμύδι και πιπεριά.

Υλικά

50 γρ. τσίπουρο
350 γρ. πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
200 γρ. ελαιόλαδο
2.800 γρ. νερό
80 γρ. αλάτι

πιπέρι
3 κιλά χωριάτικο αλεύρι και 2 κιλά για όλες τις χρήσεις
350 γρ. φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
150 γρ. νωπή μαγιά

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά σε ένα φλυτζάνι νερό. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη μαγιά και το αλεύρι και χτυπάμε για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε λίγο νερό και ξαναχτυπάμε, μέχρι το ζυμάρι να γίνει ομοιογενές και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου. Όταν είναι έτοιμο, το απλώνουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε καλά. Ενσωματώνουμε στη συνέχεια τις πιπεριές και τα κρεμμύδια. Με ένα πλάστη δίνουμε στη ζύμη το σχήμα της λαγάνας. Βάζουμε τις λαγάνες σε ένα λαδωμένο ταψί και τις αφήνουμε σκεπασμένες για 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστούν. Τις πατάμε λίγο με τα δάχτυλα, περνάμε την επιφάνεια με ένα βρεγμένο σφουγγάρι και στη συνέχεια προσθέτουμε σουσάμι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

Διαβάστε επίσης:

Πως να φτιάξεις κροκέτες με τόνο και πατάτα