Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει, οι γρανίτες και τα παγωτά βρίσκονται συχνά στο μυαλό αλλά όχι πάντα στο ψυγείο μας. Γι’ αυτό, θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο να γνωρίζουμε πως φτιάχνεται μια σπιτική γρανίτα, ειδικά στην περίπτωση που στο σπίτι υπάρχουν παιδιά. Δες, στη συνέχεια, μια εύκολη συνταγή, με λίγα υλικά, που μπορείς κι εσύ να δοκιμάσεις.
Τι θα χρειαστείς:
1/2 φλ. ζάχαρη
1 λοβό βανίλιας κομμένο κατά μήκος
4 φλ. ροδάκινα κομμένα σε φέτες
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
1/4 φλ. γιαούρτι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη σε 1/2 φλυτζάνι νερό και τους σπόρους από τη βανίλια. Μόλις βράσει, αρχίζουμε να ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με τα ροδάκινα, αφαιρώντας τη βανίλια. Πολτοποιούμε το μείγμα και το περνάμε από ένα σουρωτήρι. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα σε φορμάκια, βάζουμε ξυλάκια και παγώνουμε στην κατάψυξη.
Διαβάστε επίσης:
Σουφλέ κοτόπουλου με μανιτάρια και μοτσαρέλα | Thats Life. Life as it is!
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.