Τα ποπ κορν με τυρί Cheddar στο air fryer είναι μια νόστιμη εναλλακτική επιλογή. Μάθε πώς να φτιάξεις ποπ κορν με τυρί τσένταρ στο air fryer.
Συστατικά:
- 1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι
- 1-2 κουταλιές της σούπας λάδι
- 1/4 φλιτζάνι τυρί Cheddar σε σκόνη
- Αλάτι Εξοπλισμός:
Οδηγίες:
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το καλαμπόκι με το λάδι μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα. Το λάδι είναι ζωτικής σημασίας καθώς βοηθά τη σκόνη τυριού τσένταρ να κολλήσει στο ποπ κορν μετά το σκάσιμο.
- Προθερμάνετε το air fryer στους 200°C για περίπου 3 λεπτά.
- Τοποθετήστε το καλαμπόκι με επικάλυψη λαδιού στο καλάθι της φριτέζας.
- Μαγειρέψτε το ποπ κορν για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να επιβραδυνθεί σημαντικά ο ήχος που σκάει. Ανακινήστε το καλάθι μέχρι τη μέση του χρόνου μαγειρέματος για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο σκάσιμο.
- Μόλις γίνει το ποπ κορν, το μεταφέρετε προσεκτικά σε ένα μεγάλο μπολ. Όσο είναι ακόμα ζεστό, πασπαλίζουμε τη σκόνη τυριού τσένταρ πάνω από το ποπ κορν. Προσθέστε αλάτι.
- Ρίξτε καλά το ποπ κορν για να βεβαιωθείτε ότι είναι ομοιόμορφα επικαλυμμένο με τη σκόνη τυριού τσένταρ. Η θερμότητα από το ποπ κορν θα βοηθήσει τη σκόνη τυριού να λιώσει ελαφρά και να κολλήσει, δημιουργώντας μια νόστιμη και τυρώδη γεύση.
Αν θέλετε μια ακόμα εναλλακτική επιλογή δείτε το παρακάτω βίντεο
Καλή απόλαυση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;