Οι κροκέτες αποτελούν μια νόστιμη και εύκολη λύση όταν έχεις καλεσμένους και θες να συμπληρώσεις το τραπέζι με μερικά ορεκτικά. Οι κροκέτες πατάτας ή τυριού είναι οι πιο δημοφιλείς, όμως υπάρχουν αρκετές παραλλαγές που μπορείς να δοκιμάσεις, ειδικά αν σου αρέσει ο τόνος.
Υλικά
500 γρ. φρέσκος τόνος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλ. λιωμένη πατάτα
1 κ.σ. ψιλοκομμένη πιπεριά
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό χτυπημένο
φρυγανιά
λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Κόβουμε τον τόνο σε μικρά κομμάτια. Τα κάνουμε κιμά στο μπλέντερ. Βάζουμε τον τόνο σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πατάτα, την πιπεριά, αλάτι, πιπέρι και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε το μείγμα καλά και πλάθουμε τις κροκέτες. Αλευρώνουμε τις κροκέτες τις περνάμε από το αυγό και στο τέλος από τη φρυγανιά. Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.
Διαβάστε επίσης: Σούπα θαλασσινών με μανέστρα | Thats Life. Life as it is!
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.