Τα burritos είναι ένα εύκολο και γρήγορο snack που όσο περνούν τα χρόνια γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλές και στην Ελλάδα. Είναι αρκετά εύκολο να τα βρεις στην αγορά, πάντα είναι καλύτερο όμως να προτιμάς την πιο υγιεινή σπιτική εκδοχή τους, ιδιαίτερα αν προορίζονται για τα παιδιά σου. Δες στη συνέχεια, πως μπορείς να φτιάξεις μόνη σου νόστιμα burritos σε 15 λεπτά.
Υλικά
1/2 κιλό μοσχαρίσιο στρογγυλό
λίγο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ξύλο κανέλας
2 γαρίφαλα
2 φλ. ζωμός βοδινού
8 τορτίγιες
σάλτσα ντομάτας
σαλάτα της αρεσκείας μας
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε κυβάκια. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι. Μόλις κάψει, ρίχνουμε το κρεμμύδι. Το τσιγαρίζουμε και, όταν ροδίσει, προσθέτουμε το μοσχάρι, τα μπαχαρικά μας και το ζωμό βοδινού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να γίνει το κρέας. Αφαιρούμε την κανέλα και τα γαρίφαλα. Αν θέλουμε ζεσταίνουμε τις τορτίγιες για 1 λεπτό και τις γεμίζουμε με το μοσχάρι, προσθέτοντας σάλτσα ντομάτα και σαλάτα της αρεσκείας μας.
Διαβάστε επίσης: Χοιρινό σνίτσελ στο φούρνο με μοτσαρέλα | Thats Life. Life as it is!
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.