Για το γλυκό του Δεκαπενταύγουστου, επιλέξτε μια παραδοσιακή πορτοκαλόπιτα με μια ιδιαίτερη προσθήκη αμυγδάλων και μέλι. Αυτή η γλυκιά απόλαυση είναι αρωματική και πλούσια σε γεύση, ιδανική για να κλείσει το γεύμα σας.
Υλικά:
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 4 πορτοκάλια, χυμός και ξύσμα
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι μέλι
- 4 αυγά
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 φλιτζάνι αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C και βουτυρώστε ένα ταψί.
- Σχίστε τα φύλλα κρούστας σε λωρίδες και απλώστε τα στο ταψί.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού με τη ζάχαρη, το μέλι, τα αυγά, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Ρίξτε το μείγμα πάνω από τα φύλλα κρούστας και προσθέστε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα.
- Ψήστε για περίπου 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να ψηθεί το γλυκό.
- Αφήστε την πορτοκαλόπιτα να κρυώσει πριν την κόψετε σε κομμάτια και σερβίρετε με επιπλέον μέλι αν επιθυμείτε.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;