Το αστέρι αυτής της παντζανέλας είναι οι ντομάτες. Προσπαθήστε λοιπόν να βρείτε μια καλή, ώριμη επιλογή με όσα περισσότερα σχήματα, μεγέθη και χρώματα μπορείτε.
Συστατικά
- 2 κομμάτια σε μέγεθος γροθιάς ψωμί τσιαμπάτα ή οποιοδήποτε άλλο καρβέλι χωρίς φέτες
- 2 φιλέτα γαύρου
- 3 κουταλιές της σούπας κάπαρη στραγγισμένη
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
- 600gr ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 1 σακουλάκι ανάμεικτα φύλλα σαλάτας
- αλατοπίπερο
Μέθοδος
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 110C.
- Κόβουμε το ψωμί σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς, το τοποθετούμε σε ένα ταψί και το ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Βεβαιωθείτε ότι δεν καίγεται – αυτό που ψάχνετε είναι ψωμί που βγαίνει λίγο μπαγιάτικο.
- Εν τω μεταξύ, βάζετε σε γουδοχέρι τον γαύρο, δύο κουταλιές της σούπας από την κάπαρη, το λάδι και το ξύδι και το τρίβετε σε ένα ντρέσινγκ.
- Πιάστε μόνοι σας ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης και βάλτε μέσα τις ντομάτες και το ψωμί και ρίξτε το dressing και μετά κολλήστε με τα χέρια σας. Πιέστε τα όλα απαλά για να βεβαιωθείτε ότι το σπογγώδες ψωμί απορροφά όλους τους χυμούς.
- Τέλος ρίχνετε τα φύλλα της σαλάτας σας σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και ρίχνετε το περιεχόμενο του μπολ από πάνω, τελειώνοντας με την υπόλοιπη κάπαρη και λίγο αλάτι και πιπέρι.
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;