Αυτή η πίτσα γίνεται πολύ γρήγορα. Ιδανική ως μεσημεριανό γεύμα ή γρήγορο δείπνο τις πολυάσχολες νύχτες της εβδομάδας.

Υλικά

  • 400 γρ ντοματίνια δαμάσκηνα
  • 300g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, συν επιπλέον για το πασπάλισμα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 300g γιαούρτι
  • 4 ψεκασμοί σπρέι ελαιόλαδου
  • γαρνιτούρες της επιλογής σας, όπως ελιές, κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες, αγκινάρα ή ζαμπόν (προαιρετικά)
  • 200g τυρί μοτσαρέλα, τριμμένη
  • φύλλα ρόκας, για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Αδειάζετε τις ντομάτες σε ένα σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ και τις στραγγίζετε με ένα κουτάλι ή τα χέρια σας για να σπάσουν ελαφρά. Αφήνουμε στην άκρη να στραγγίξει για 10 λεπτά. (Ο στραγγισμένος χυμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλη συνταγή.) Αφήνουμε στην άκρη τις στραγγισμένες ντομάτες σε ένα μπολ.
  2. Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέστε το γιαούρτι και ανακατέψτε με ένα μαχαίρι ή με τα χέρια σας να γίνει μια μαλακή ζύμη. Χωρίστε σε τέσσερα κομμάτια.
  3. Φτιάξτε κάθε κομμάτι σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια σε έναν κύκλο που να χωράει στη φριτέζα αέρα (διαμέτρου περίπου 20 cm για ένα air fryer me καλάθι 5,5 λίτρων).
  4. Προθερμαίνουμε το air fryer στους 205 C. Τοποθετήστε μια βάση πίτσας στη σχάρα της φριτέζας και ψεκάστε με σπρέι ελαιόλαδου μία φορά και στη συνέχεια τρυπήστε με ένα πιρούνι μερικές φορές. Μαγειρέψτε για 3 λεπτά. Αφαιρέστε, αναποδογυρίστε και επιστρέψτε στο air fryer για άλλα 2 λεπτά.
  5. Βγάζουμε το καλάθι, το τοποθετούμε σε μια ξύλινη σανίδα και απλώνουμε το ένα τέταρτο από τις στραγγισμένες ντομάτες πάνω από την πίτσα. Προσθέστε τις γαρνιτούρες της επιλογής σας και μετά το ένα τέταρτο της μοτσαρέλας. Οποιεσδήποτε επικαλύψεις πρέπει να μαγειρευτούν (όπως φέτες κρεμμυδιού) πρέπει να πάνε πάνω από το τυρί έτσι ώστε να αντέχουν πρώτα τη φωτιά.
  6. Μαγειρέψτε για 4 λεπτά μέχρι να φουσκώσει το τυρί και να γίνει τραγανή η βάση. Αφαιρούμε και επαναλαμβάνουμε με τις υπόλοιπες πίτσες. Γεμίστε κάθε πίτσα με φύλλα ρόκας (αν χρησιμοποιείτε) και σερβίρετε.

Tips:

  • Χρησιμοποιήστε σφιχτό τυρί μοτσαρέλα καθώς οι μπάλες μοτσαρέλας έχουν πολλή υγρασία. Ωστόσο, αν έχετε χρόνο, μπορείτε να στραγγίσετε τις φρέσκες μπαλίτσες μοτσαρέλας αφήνοντας να μουλιάσουν σε χαρτί κουζίνας, σκεπασμένο στο ψυγείο, για μερικές ώρες ή όλη τη νύχτα.
  • Χρησιμοποιήστε τον στραγγισμένο χυμό ντομάτας για ένα γρήγορο Bloody Mary ή προσθέστε το σε οποιαδήποτε σούπες ή μαγειρευτά.
  • Χρησιμοποιήστε ψωμιά naan ή πλακέ ψωμάκια ως βάση αντί να κάνετε τη ζύμη της πίτσας. Απλώς αγνοήστε τα βήματα για την παρασκευή και το μαγείρεμα της βάσης και προχωρήστε στην επικάλυψη πίτσας.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Πέρκα: Με σάλτσα βουτύρου λεμονιού έτοιμη σε 25 λεπτά!