Το λαβράκι είναι ένα εξαιρετικό ψάρι που συνδυάζεται υπέροχα με ψητά λαχανικά, δημιουργώντας ένα γεύμα γεμάτο γεύσεις και αρώματα. Ακολουθεί μια συνταγή για να απολαύσετε αυτό το νόστιμο και υγιεινό πιάτο.

Υλικά:

  • 2 λαβράκια (καθαρισμένα)
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 καρότα
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 λεμόνι
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • Φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία λαχανικών:
    • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
    • Κόψτε τα κολοκυθάκια, τα καρότα, τις πιπεριές και τη μελιτζάνα σε λωρίδες.
    • Κόψτε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τα σκόρδα σε μικρά κομμάτια.
    • Τοποθετήστε όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο ταψί. Ραντίστε τα με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλατοπιπερώστε και πασπαλίστε με ρίγανη και θυμάρι. Ανακατέψτε καλά.
  2. Ψήσιμο λαχανικών:
    • Ψήστε τα λαχανικά στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς.
  3. Προετοιμασία λαβρακίου:
    • Εν τω μεταξύ, πλύνετε τα λαβράκια και στεγνώστε τα με χαρτί κουζίνας.
    • Κάντε μερικές χαρακιές στο δέρμα των ψαριών και τοποθετήστε μέσα στις κοιλιές τους φέτες λεμονιού και μερικά κομμάτια σκόρδο.
    • Αλείψτε τα λαβράκια με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε.
  4. Ψήσιμο λαβρακίου:
    • Τοποθετήστε τα λαβράκια πάνω από τα μισοψημένα λαχανικά και ψήστε για επιπλέον 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτούν καλά τα ψάρια.
  5. Σερβίρισμα:
    • Αφαιρέστε το ταψί από τον φούρνο και αφήστε τα λαβράκια να σταθούν για λίγα λεπτά.
    • Γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως μαζί με τα ψητά λαχανικά.

Καλή σας όρεξη!

Διάβασε επίσης:

Ψάρι στο Φούρνο με Λαχανικά

Leave a Reply

Your email address will not be published.