Πολλοί από εμάς, όταν σκεφτόμαστε τραχανά, ταξιδεύουμε αμέσως στην παιδική μας ηλικία, όπου μας έφτιαχναν οι δικοί μας. Ο τραχανάς με ψωμί αποτελεί μία εξαιρετικά θρεπτική τροφή. Είναι ιδανική για να ξεκινήσουμε την μέρα μας καθώς μας κρατάει χορτάτους για πολλή ώρα. Αυτή η συνταγή είναι πανεύκολη, νόστιμη κ γίνεται στο «άψε σβήσε».
Υλικά που θα χρειαστείτε
- 4 φλ. νερό
- 50 ml ελαιόλαδο (και 2 κ.σ. επιπλέον για το ψωμί)
- 1 1/2 φλ. τραχανάς (γλυκό ή χοντρό)
- αλάτι όσο επιθυμείτε
- 4 φέτες ψωμί
- 150 γρ. φέτα ή λευκό τυρί
- 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
Εκτέλεση της συνταγής
Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βράζουμε το νερό με τα 50 ml ελαιόλαδο. Αφήστε τα να πάρουν βράση και μετά ρίξτε τον τραχανά. Βράστε τον για περίπου 15 λεπτά ώστε να γίνει αρκετά πηχτός. Σε ένα πιάτο, κάντε με τα χέρια σας κομμάτια το ψωμί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψωμί αρκετών ημερών ώστε να μην πάει χαμένο. Δεν είναι αναγκαίο να είναι ψωμί ημέρας. Περιχύστε τον τραχανά πάνω από το ψωμί. Τότε, ρίξτε το βούτυρο στην κατσαρόλα ώστε να λιώσει. Βάλτε και την κομματιασμένη φέτα πάνω από τον τραχανά και από πάνω το λιωμένο βούτυρο. Δεν υπάρχει καλύτερο comfort food, ειδικά για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Το πιάτο θα είναι πεντανόστιμο και θα είστε χορτάτοι για ώρες. Καλή απόλαυση.