Μετατρέψτε ένα πακέτο στιγμιαίων noodles ramen σε ένα υπέροχο δείπνο με μερικές απλές προσθήκες – ένα μαριναρισμένο αυγό, ψητό κρέας, χόρτα και λίγο mirin αν το έχετε.

Συστατικά

  • 1 μέτριο αυγό ελευθέρας βοσκής σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας (προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά της σούπας mirin (προαιρετικά)
  • μικρές χούφτες φρέσκα χόρτα, όπως σπανάκι ή ψιλοκομμένο λάχανο και/ή φύτρα φασολιών
  • 1 πακέτο instant noodles ramen
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αρωματικό λίπος, όπως λαρδί, λίπος μπέικον, σησαμέλαιο, τσίλι, βούτυρο ή λίπος κοτόπουλου (προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά της σούπας λαχανικά τουρσί, όπως βλαστάρια μπαμπού, beni shōga (τζίντζερ), χόρτα μουστάρδας ή kimchi
  • φέτες ψητό χοιρινό, ζαμπόν ή κοτόπουλο (προαιρετικά)
  • 1 φρέσκο ​​κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

Μέθοδος

  1. Βάλτε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει, χαμηλώστε προσεκτικά το αυγό και μαγειρέψτε για 6½ λεπτά.
  2. Αφαιρούμε το αυγό και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό. Αφήστε να κρυώσει εντελώς (αλλάξτε το νερό μία ή δύο φορές αν αρχίσει να ζεσταίνεται). Καθαρίζουμε το αυγό και, αν έχουμε χρόνο, το μαρινάρουμε με σάλτσα σόγιας και mirin για μία ώρα (προαιρετικά).
  3. Σιγοβράζουμε τα χόρτα σε βραστό νερό μέχρι να ζεσταθούν και απλά να μαλακώσουν. Προετοιμάστε το instant ramen σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κόψτε το αυγό στη μέση.
  4. Γαρνίρετε το ramen με το λίπος (αν το χρησιμοποιείτε), το αυγό, τα χόρτα, τα τουρσιά, το κρέας και το φρέσκο ​​κρεμμυδάκι.