Σήμερα θα φτιάξετε το πιο νόστιμο πιάτο με λαχανάκια Βρυξελλών και κοτόπουλο με λαχταριστή σάλτσα! Το ξέρουμε ότι όταν σκέφτεστε τα λαχανάκια Βρυξελλών δεν τα έχετε στο μυαλό σας ως το αγαπημένο σας φαγητό αλλά με αυτήν την συνταγή θα σας αλλάξει η γνώμη! Δείτε πως θα τα φτιάξετε:
Τι θα χρειαστείτε για τα λαχανάκια Βρυξελλών με κοτόπουλο;
- Μισό κιλό στήθος κοτόπουλο κομμένο κομματάκια σε μέγεθος μπουκιάς
- 2 κτσ ελαιόλαδο
- 1 κιλό λαχανάκια Βρυξελλών – εάν είναι πολύ μεγάλα κόψτε τα στην μέση
- 1 φλιτζάνι γάλα της επιλογής σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φυτικό
- 2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- Χυμός από ένα λεμόνι, φρεσκοστημμένος
- 1 κτσ κορν φλάουρ
- ¼ φλ. τριμμένο κίτρινο τυρί
- 1 κτσ ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
-
Ζεστάνετε μία κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
-
Προσθέστε τις μπουκίτσες στήθος κοτόπουλο και μαγειρέψτε μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα. Αλατοπιπερώστε. Βάλτε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και αφήστε στην άκρη.
-
Προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σωτάρετε τα λαχανάκια Βρυξελλών όπως κάνατε με το κοτόπουλο, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.
-
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε λίγο γάλα, το σκόρδο, τον χυμό λεμόνι, το κορν φλάουρ και λίγο αλατοπίπερο.
-
Ρίξτε την σάλτσα που φτιάξαμε πάνω από τα λαχανάκια Βρυξελλών και μαγειρέψτε για λίγο ακόμη σε σιγανή φωτιά. Θα πρέπει τα λαχανάκια να είναι τρυφερά.
-
Φέρτε πίσω το κοτόπουλο στο τηγάνι και ρίξτε και το τριμμένο τυρί. Συνεχίστε να μαγειρεύετε μέχρι να λιώσει.
- Τέλος, ρίξτε την φρέσκια ρίγανη και τα λαχανάκια Βρυξελλών με κοτόπουλο θα είναι έτοιμα να τα απολαύσετε!