Το πιάτο αυτό είναι ιδανικό για όσους αγαπούν τις μακαρονάδες και θέλουν να δοκιμάσουν κάτι πιο ιδιαίτερο και γευστικό. Η κρεμώδης σάλτσα και το λιωμένο τυρί δημιουργούν μια πλούσια υφή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Ακολουθήστε τη συνταγή και απολαύστε ένα νόστιμο και χορταστικό γεύμα.

Υλικά:

  • 500 γρ. πένες
  • 2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 400 γρ. ντομάτες σε κονσέρβα, ψιλοκομμένες
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Βράστε τις πένες σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίστε και αφήστε τις στην άκρη.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Προσθέστε το κοτόπουλο και σοτάρετε μέχρι να ψηθεί καλά και να ροδίσει.
  5. Προσθέστε τις πιπεριές και συνεχίστε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά ακόμα.
  6. Ρίξτε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και την κρέμα γάλακτος, και αφήστε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Αλατοπιπερώστε κατά προτίμηση.
  7. Ανακατέψτε τις πένες με τη σάλτσα και ρίξτε το μείγμα σε ένα πυρέξ.
  8. Πασπαλίστε με την τριμμένη μοτσαρέλα και παρμεζάνα.
  9. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η επιφάνεια.
  10. Αφήστε το πιάτο να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε.

Καλή όρεξη!

Διάβασε επίσης:

Μοσχαράκι κοκκινιστό με μακαρόνια!