Η πατατοσαλάτα είναι από τις πιο αγαπημένες και ευέλικτες σαλάτες, ιδανική για κάθε εποχή. Ειδικά κατά τη διάρκεια της νηστείας, αποτελεί μια χορταστική επιλογή που δεν στερείται γεύσης. Με απλά υλικά και χωρίς ζωικά παράγωγα, αυτή η νηστίσιμη εκδοχή είναι δροσερή, ελαφριά και γεμάτη αρώματα από φρέσκα μυρωδικά και ελαιόλαδο. Ετοιμάζεται εύκολα και ταιριάζει τέλεια ως συνοδευτικό ή και ως κυρίως γεύμα.

Υλικά:

  • 4 μέτριες πατάτες
  • ½ κρεμμύδι κόκκινο, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • ½ φλιτζάνι ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε ροδέλες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 2-3 κουταλιές της σούπας κάπαρη (προαιρετικά)
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • ⅓ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση:

  1. Πλύνετε καλά τις πατάτες και βράστε τις με τη φλούδα τους σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 25-30 λεπτά).
  2. Στραγγίξτε τις, αφήστε να κρυώσουν λίγο και ξεφλουδίστε τις. Κόψτε τις σε μέτρια κομμάτια και βάλτε τις σε ένα μπολ.
  3. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τις ελιές, την πιπεριά και την κάπαρη.
  4. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Περιχύστε τη σαλάτα και ανακατέψτε απαλά.
  5. Αφήστε τη σαλάτα να σταθεί για 15-20 λεπτά ώστε να δέσουν οι γεύσεις.
  6. Σερβίρετε και απολαύστε τη!

Tip: Για επιπλέον άρωμα, μπορείτε να προσθέσετε λίγη ρίγανη ή θυμάρι.

Μια δροσερή και γευστική σαλάτα που δεν θα σας κάνει να νιώσετε ότι στερείστε τίποτα! Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Κρεμώδης πατατοσαλάτα με σολομό και γαρίδες

Leave a Reply

Your email address will not be published.