Αυτή η κρεμώδης, σκορδάτη συνταγή πατάτας dauphinoise θα αποτελέσει ένα υπέροχο συνοδευτικό για κάθε κυριακάτικο ψητό. Δεν υπάρχει πιο εύκολο συνοδευτικό στον κόσμο!
Συστατικά
- 1kg αλευρώδεις πατάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
- 3–4 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
- 500ml διπλή κρέμα (μπορεί να χρειαστείτε λίγη επιπλέον)
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Μέθοδος
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160C/140C.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τις φέτες πατάτας και το τριμμένο σκόρδο και τις αλατοπιπερώνουμε για γεύση. Περιχύνουμε με την κρέμα και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί για γκρατέν
- Πιέστε την πατάτα προς τα κάτω με το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή με τα χέρια σας ώστε να σχηματιστεί ένα συμπαγές στρώμα. Η κρέμα πρέπει να φτάσει ακριβώς κάτω από την επάνω στρώση της πατάτας, συμπληρώστε με περισσότερη διπλή κρέμα εάν χρειάζεται.
- Ψήστε για 1–1 ½ ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν τελείως οι πατάτες.
Καλή απόλαυση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;