Αυτή η κρεμώδης, σκορδάτη συνταγή πατάτας dauphinoise θα αποτελέσει ένα υπέροχο συνοδευτικό για κάθε κυριακάτικο ψητό. Δεν υπάρχει πιο εύκολο συνοδευτικό στον κόσμο!

Συστατικά

  • 1kg αλευρώδεις πατάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 3–4 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 500ml διπλή κρέμα (μπορεί να χρειαστείτε λίγη επιπλέον)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μέθοδος

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160C/140C.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε τις φέτες πατάτας και το τριμμένο σκόρδο και τις αλατοπιπερώνουμε για γεύση. Περιχύνουμε με την κρέμα και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί για γκρατέν
  3. Πιέστε την πατάτα προς τα κάτω με το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή με τα χέρια σας ώστε να σχηματιστεί ένα συμπαγές στρώμα. Η κρέμα πρέπει να φτάσει ακριβώς κάτω από την επάνω στρώση της πατάτας, συμπληρώστε με περισσότερη διπλή κρέμα εάν χρειάζεται.
  4. Ψήστε για 1–1 ½ ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν τελείως οι πατάτες.

Καλή απόλαυση!