Ακολουθεί μια συνταγή για γιουβέτσι, ένα παραδοσιακό πιάτο που φτιάχνεται με αρνί, κρεμμύδια και μανέστρα.
Συστατικά:
- 1 κιλό αρνί, κομμένο σε μικρούς κύβους
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 φλιτζάνια μανέστρα
- 4 φλιτζάνια νερό
- 1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι
- αλάτι, για γεύση
Οδηγίες:
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μέχρι να γίνουν διάφανα.
- Προσθέτουμε το αρνί και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε τη μανέστρα και ανακατεύουμε να αλείψει το λάδι.
- Προσθέτουμε το νερό και το αλάτι και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθεί η μανέστρα και να απορροφηθεί το νερό, περίπου 20-25 λεπτά.
- Σερβίρετε το γιουβέτσι ζεστό.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;