Αφεθείτε στις αισθήσεις σας με το ακαταμάχητο άρωμα και την απολαυστική γεύση των μπισκότων φυστικοβούτυρου. Αυτά τα μπισκότα είναι η τέλεια ισορροπία μεταξύ της αλμυρής γεύσης και της γλυκιάς ικανοποίησης. Ετοιμαστείτε να απολαύσετε μια διαχρονική απόλαυση που είναι εύκολο να φτιάξετε και αδύνατο να αντισταθείτε.
Συστατικά:
- 200 γρ κρεμώδες φυστικοβούτυρο
- 100 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
- 100 γρ καστανή ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό
- 120 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε το φούρνο: Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 175°C και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Σε ένα μπολ ανάμειξης, ανακατεύουμε το κρεμώδες φυστικοβούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ενωθεί καλά και να αφρατέψει ελαφρώς.
- Σπάστε το μεγάλο αυγό και προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας στο μείγμα του φυστικοβούτυρου. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα καλά.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη σόδα και το αλάτι.
- Προσθέστε σταδιακά το ξηρό μείγμα στο υγρό μείγμα, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσέξτε να μην αναμειχθεί υπερβολικά. θες μια συνεκτική ζύμη.
- Με τα χέρια σας, σχηματίστε απαλά τη ζύμη μπισκότων σε μικρές μπάλες, περίπου 1 κουταλιά της σούπας το καθένα. Τοποθετήστε τις μπάλες μπισκότων στο έτοιμο ταψί, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους.
- Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να δημιουργήσετε ένα σταυρωτό μοτίβο στις μπάλες μπισκότων, πιέζοντάς τις απαλά προς τα κάτω σε πάχος περίπου 1/2 ίντσας.
- Σύρετε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι άκρες των μπισκότων. Τα κέντρα μπορεί να εξακολουθούν να φαίνονται ελαφρώς μαλακά, αλλά θα σταθεροποιηθούν καθώς κρυώνουν.
- Μόλις ψηθούν, αφαιρέστε τα μπισκότα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν στο ταψί για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, τα μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς. Καθώς κρυώνουν, τα μπισκότα θα γίνουν υπέροχα μασώμενα στο εσωτερικό τους.
- Μόλις κρυώσουν τα μπισκότα, τα σερβίρετε με ένα ψηλό ποτήρι κρύο γάλα ή το αγαπημένο σας ρόφημα. Απολαύστε την ευδαιμονία με φυστικοβούτυρο!
Tip 1: Αποθηκεύστε τυχόν μπισκότα που έχουν απομείνει σε αεροστεγές δοχείο για να διατηρηθούν φρέσκα και νόστιμα.
Tip 2: Για μια επιπλέον απολαυστική πινελιά, μπορείτε να προσθέσετε κομματάκια σοκολάτας, ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς ή ακόμα και λίγο θαλασσινό αλάτι στη ζύμη των μπισκότων πριν το ψήσιμο.
Καλή επιτυχία!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;