Αφεθείτε στην ακαταμάχητη γοητεία της Panna Cotta Delight με φράουλα. Αυτό το κομψό ιταλικό επιδόρπιο συνδυάζει την απαλότητα της κρέμας και τη φρουτώδη φρεσκάδα της φράουλας, δημιουργώντας μια παραδεισένια απόλαυση που θα αφήσει τους γευστικούς σας κάλυκες να θέλουν περισσότερα.

Υλικά (για 4 μερίδες):

Για την πανακότα:

  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 ml πλήρες γάλα
  • 100 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 10gR ζελατίνη σε σκόνη

Για τη σάλτσα φράουλας:

  • 250gr φρέσκες φράουλες, ξεφλουδισμένες και κομμένες στη μέση
  • 50gr κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Για γαρνίρισμα (προαιρετικά):

  • Φρέσκες φράουλες
  • Φύλλα μέντας

Οδηγίες:

Ετοιμάστε την Πανακότα:

  1. Σε ένα μικρό μπολ, ραντίζουμε τη ζελατίνη πάνω από 50 ml κρύο νερό. Το αφήνουμε στην άκρη να μαλακώσει για περίπου 5 λεπτά.
  2. Σε μια κατσαρόλα, συνδυάστε την παχύρρευστη κρέμα, το πλήρες γάλα, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να σιγοβράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Συνδυάστε τη ζελατίνη:

  1. Προσθέστε τη μαλακωμένη ζελατίνη στο ζεστό μείγμα κρέμας και χτυπήστε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζελατίνη. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν σβώλοι.

Γεμίζουμε τα καλούπια:

  1. Ρίχνουμε το μείγμα της πανακότα σε ατομικά ποτήρια σερβιρίσματος ή φόρμες, μοιράζοντας το ίσα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς, τα σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι να δέσει.

Φτιάξτε τη σάλτσα φράουλας:

  1. Σε ένα μπλέντερ ή στον επεξεργαστή τροφίμων, πολτοποιήστε τις φρέσκες φράουλες μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε τον πουρέ φράουλας, την κρυσταλλική ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά, στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Συγκεντρώνουμε και σερβίρουμε:

  1. Μόλις δέσει η πανακότα, απλώστε προσεκτικά τη σάλτσα φράουλας πάνω από κάθε μερίδα, καλύπτοντας ομοιόμορφα την κορυφή.
  2. Αν θέλετε, γαρνίρετε με φρέσκες φράουλες και φύλλα μέντας.
  3. Σερβίρετε παγωμένο και απολαύστε τη νοστιμιά της Panna Cotta Delight της Silky Strawberry!

Σημείωση: Μπορείτε να ετοιμάσετε την πανακότα μια μέρα νωρίτερα και να την βάλετε στο ψυγείο όλη τη νύχτα για καλύτερα αποτελέσματα. Η σάλτσα φράουλας μπορεί επίσης να γίνει νωρίτερα και να αποθηκευτεί στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Καλή επιτυχία!