Το κοτόπουλο στο φούρνο αποτελεί μια εύκολη λύση που ικανοποιεί όλη την οικογένεια. Είναι γρήγορο στην προετοιμασία και μπορούμε να το σερβίρουμε στο τραπέζι μας σε κάθε περίσταση. Υπάρχουν πάρα πολλές συνταγές για να φτιάξουμε το συγκεκριμένο πιάτο. Δοκίμασε σήμερα αυτή την παραλλαγή με βότανα, που σίγουρα θα σε ενθουσιάσει.
Υλικά
600 γρ. πατάτες
4 μπούτια κοτόπουλο
6 σκελίδες σκόρδο
2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
1 λεμόνι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε τα σκόρδα ολόκληρα και ανακατεύουμε ώστε οι πατάτες να είναι σε ομοιόμορφες στρώσεις. Τοποθετούμε το κοτόπουλο κατευθείαν πάνω στη σχάρα του φούρνου, αφού το έχουμε αλατοπιπερώσει και το έχουμε αλείψει με λίγο λάδι. Το ταψί με τις πατάτες τοποθετείται ακριβώς από κάτω. Ψήνουμε για 40 λεπτά. Όταν το κοτόπουλο γίνει, το ανακατεύουμε μαζί με τις πατάτες. Τρίβουμε από πάνω το δεντρολίβανο και ρίχνουμε ξύσμα από το λεμόνι, στίβοντας το μισό μέσα στο ταψί. Ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Δείτε επίσης: Εξωτικό κοτόπουλο με τζίντζερ, σκόρδο και lemongrass
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.