Μας αρέσουν οι πίτες αλλά χρειάζονται αρκετό χρόνο συνήθως για την παρασκευή τους. Τον τελευταίο καιρό όμως βλέπουμε αρκετούς διάσημους σεφ να τις ετοιμάζουν χρησιμοποιώντας το τηγάνι. Πρόκειται για πιάτα που χρειάζονται ελάχιστη προετοιμασία και παραμένουν πεντανόστιμα. Γι’ αυτό κι εμείς δοκιμάσαμε αυτή την κοτόπιτα στο τηγάνι.
Υλικά
2 κρεμμύδια
600 γρ. μπούτι κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο και πέτσα
350 γρ. μανιτάρια
1 μάτσο φρέσκο θυμάρι
375 γρ. σφολιάτα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Τοποθετούμε στο μάτι ένα τηγάνι, που μπαίνει στο φούρνο, σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα ρίχνουμε μέσα. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και το τοποθετούμε με τα κρεμμύδια. Μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν ανακατεύοντας όποτε χρειάζεται. Σοτάρουμε σε ένα άλλο σκεύος τα μανιτάρια. Όταν γίνουν τραγανά, τα προσθέτουμε στο κοτόπουλο μαζί με το μισό θυμάρι.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, 1 κ.σ. ξύδι και 150ml νερό. Ανοίγουμε το φύλλο και καλύπτουμε τη γέμιση. Με μια κουτάλα σπρώχνουμε τις άκρες προς τα μέσα. Χαράζουμε ελαφρά τη σφολιάτα και την αλείφουμε με λίγο λάδι. Καρφώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα θυμαριού στο κέντρο της πίτας. Ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει.
Δείτε επίσης: Σάντουιτς με χούμους και φέτα
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.