της Εμμανουέλας Φωτεινού, Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός
Αν αγαπάς τις γαρίδες αυτή τη συνταγή να τη φτιάξεις!
Αν έχουμε 1 κιλό καθαρισμενες γαρίδες (κρατάμε το κεφάλι) τις μαρινάρουμε σε:
χυμό από μισό λεμόνι
– 2 κ.σ. ελαιόλαδο
– ξύσμα από λεμόνι
– αλάτι, πιπέρι
– λίγη ρίγανη
Τις αφήνουμε ελάχιστα μέχρι να φτιάξουμε το επόμενο μείγμα.
Στο μούλτι βάζουμε:
– 3 φρυγανιές ολικής
– 1 σκελίδα σκόρδο
– λίγο ξύσμα λεμόνι
Χτυπάμε ελαφρά να πολτοποιηθεί το σκόρδο, ανοίγουμε το μούλτι και προσθέτουμε 1/3 ματσάκι μαϊντανό και 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και ξαναχτυπάμε ελάχιστα.
Ρίχνουνε το μείγμα από το μουλτι μας μέσα στις γαρίδες. Αναδεύουμε καλά και στρώνουμε τις γαρίδες μας σε πυρέξ. Ό,τι περισσέψει από τη μαρινάρα το ρίχνουμε πάνω στις γαρίδες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10-12 λεπτά ακριβώς! Προσοχή μην παραψήσετε τις γαρίδες και σκληρύνουν.
Σερβίρουμε με φρέσκο μαϊντανό!
Ίσως μια από τις καλύτερες εκδοχές της γαρίδας!
Πρότυπο κέντρο ευεξίας
Φωτεινού Εμμανουέλα
Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός
Σπύρου Μερκούρη 56 (πλησίον μετρό Ευαγγελισμού)
210 7251933 – 6981395214
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;