Υπάρχει κάτι πιο απολαυστικό από ένα πιάτο ζεστά pancakes το πρωί; Αν προσθέσεις μήλο και κανέλα, αποκτάς την τέλεια ισορροπία γεύσεων που θυμίζει φθινοπωρινές και χειμωνιάτικες στιγμές. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όλη την οικογένεια και θα γεμίσει το σπίτι με ένα υπέροχο άρωμα!

Υλικά

Για τα pancakes:

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 3/4 φλιτζανιού γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 μήλο (τριμμένο στον τρίφτη)
  • 1 κουταλιά της σούπας λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα:

  • Μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • Φέτες μήλου
  • Κανέλα

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία του μείγματος: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ, χτύπησε το αυγό, το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και το λιωμένο βούτυρο.
  2. Συνδυασμός υλικών: Ρίξε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Πρόσθεσε το τριμμένο μήλο και ανακάτεψε απαλά.
  3. Μαγείρεμα: Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάλε λίγο βούτυρο ή λάδι. Ρίξε μία κουτάλα από το μείγμα στο τηγάνι για κάθε pancake. Ψήσε για 2-3 λεπτά μέχρι να εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια και γύρισε τα να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.
  4. Σερβίρισμα: Σέρβιρε τα pancakes ζεστά, περιχύνοντάς τα με μέλι ή σιρόπι σφενδάμου. Πρόσθεσε φέτες μήλου και πασπάλισε με λίγη κανέλα για έξτρα γεύση.

Συμβουλή: Μπορείς να αντικαταστήσεις το λευκό αλεύρι με αλεύρι ολικής άλεσης για πιο υγιεινό αποτέλεσμα ή να προσθέσεις λίγες σταφίδες μέσα στο μείγμα για έξτρα γλυκύτητα.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Λαχταριστά νηστίσιμα pancakes!

Leave a Reply

Your email address will not be published.