Είναι η εποχή της φράουλας και ταυτόχρονα είναι και η εποχή… των κοκτέιλ! Δεν γίνεται να μην φτιάξουμε ένα από τα πιο αγαπημένα και κλασικά κοκτέιλ, τη μαργαρίτα αλλά με μία μικρή αλλαγή που θα την κάνει ακόμη πιο γευστική, με φρέσκια φράουλα. Επίσης, η συνταγή για το κοκτέιλ είναι πολύ εύκολη και δεν χρειάζεται να είστε mixologist για να την φτιάξετε, κάθε στιγμή. Θα φτιάξουμε 2 παραλλαγές του κοκτέιλ, μία με τριμμένο πάγο και μία με παγάκια. Επιλέξτε αναλόγως με τις δικές σας προτιμήσεις.
Τι θα χρειαστείτε για το κοκτέιλ μαργαρίτα με φράουλα;
- 4 φλ. κομμένες σε κύβους φρέσκιες φράουλες
- 1/3 φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. λευκή τεκίλα
- 1/3 φλ. Grand Marnier ή Cointreau
- 1/2 φλ. φρέσκος χυμός πορτοκάλι (από κανονικά ή κόκκινα πορτοκάλια εάν θέλετε έξτρα χρώμα)
- 1 κτσ χυμός λεμόνι
Αν θέλετε, μπορείτε να κρατήστε μερικά κομμάτια από τα φρούτα για το σερβίρισμα.
Εκτέλεση Συνταγής
Με παγάκια:
-
Σε ένα μπλέντερ ρίξτε τις φράουλες, την ζάχαρη και 2 κουταλιές νερό. Χτυπήστε μέχρι να γίνουν εντελώς κρέμα. Εάν χρειαστεί, ρίξτε λίγο ακόμη νερό, αναλόγως πόσο ζουμερές είναι οι φράουλές σας.
-
Τοποθετήστε ένα ποτήρι κάτω από ένα σουρωτήρι και σουρώστε το μείγμα. Πετάξτε ότι στερεά κομμάτια απομείνουν. Θα έχετε περίπου 1 με εναμιση φλιτζάνι πουρέ, μπορεί να μην σας χρειαστεί όλος.
-
Προσθέστε την τεκίλα, το Grand Marnier ή το Cointreau, τον χυμό λεμόνι, τον χυμό πορτοκάλι και τον πουρέ φράουλες πάλι στο blender. Σερβίρετε το κοκτέιλ μαργαρίτα με φράουλα σε ποτήρια με πάγο και κομμένα φρούτα.
Με τριμμένο πάγο:
-
Ρίξτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μαζί με πάγο. Καλό θα ήταν να βάλετε πρώτα τα παγάκια στο μπλέντερ, να τα χτυπήσετε λίγο και μετά να βάλετε τα υπόλοιπα υλικά. Τόσο απλά έχετε ένα κοκτέιλ μαργαρίτα με φράουλα. Σερβίρετε αμέσως!
- Μην ξεχάσετε να ρίξετε αλάτι στο χείλος του ποτηριού, εάν το επιθυμείτε!