της Εμμανουέλας Φωτεινού, Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός
Θες ζουμερό ομελετάκι χωρίς να βγάλεις τηγάνια;
Ε αυτή είναι η λύση σου!
Υλικά για 8 ομελετάκια:
- 4 αυγά ολόκληρα
- 4 ασπράδια
- 1/2 φλ. τυρί τριμμένο light
- 1 πιπερια κόκκινη
- 4 κ.σ. γάλα
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Χτυπάμε τα υλικά όλα μαζί σε ένα μπολ με το πιρούνι μας και μοιράζουμε το μείγμα μας σε 8 φορμάκια σιλικόνης για cupcakes.
Βήμα 2: Τοποθετούμε τα φορμάκια σε ένα ταψί με περίπου 2 δάχτυλα νερό.
Βήμα 3: Ψήνουμε για 12 λεπτά στον αέρα στους 170 βαθμούς ή μέχρι να αποκτήσουν ωριαίο χρυσό χρωμα!
Βήμα 4: Αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και ξεφορμάρουμε! Δεν χρειάζεται ούτε λάδι!
Είναι πολύ ωραία ιδέα για να μην μας καίγεται η ομελέτα, να μην τηγανίζουμε και να μην μυρίζει το σπίτι! Επίσης με αυτό το τρόπο μένει αφράτη ακόμα και την επόμενη μέρα!
Πρότυπο κέντρο ευεξίας
Φωτεινού Εμμανουέλα
Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός
Σπύρου Μερκούρη 56 (πλησίον μετρό Ευαγγελισμού)
210 7251933 – 6981395214
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;