Δοκιμάστε αυτή την κλασική ομελέτα για brunch ή σερβίρετε με πολλή πράσινη σαλάτα για ένα γρήγορο και χορταστικό δείπνο.
Συστατικά
- 3 αυγά
- 10g ανάλατο βούτυρο
- 30g cheddar, κατά προτίμηση cheddar Montgomery
- 1 χοντρή φέτα ζαμπόν, ψιλοκομμένη
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Μέθοδος
- Χτυπάμε απαλά τα αυγά μαζί σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι μέχρι να αφρίσει. Ρίξτε μέσα τα αυγά και μαγειρέψτε για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να δέσει ελαφρά ο πάτος της ομελέτας. Σπρώξτε τα στημένα μέρη της ομελέτας στο άψητο κέντρο της ομελέτας. Μαγειρέψτε ξανά, μέχρι να δέσει περαιτέρω η ομελέτα, και στη συνέχεια σπρώξτε ξανά αυτά τα κομμάτια στο κέντρο της ομελέτας. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να δέσει τα αυγά, αλλά η ομελέτα να είναι ακόμα απαλή στο κέντρο.
- Βάλτε το τυρί και τα τρία τέταρτα του ζαμπόν στο κέντρο της ομελέτας και μαγειρέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε την ομελέτα για άλλα 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να ροδίσει στον πάτο.
- Διπλώνουμε την ομελέτα στη μέση και μετά αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το γείρουμε ελαφρά για να μετακινηθεί η ομελέτα στην άκρη του τηγανιού. Σύρετε την ομελέτα σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και στη συνέχεια πλάθετε σε ένα τακτοποιημένο ρολό. Πασπαλίζουμε πάνω το υπόλοιπο ζαμπόν.
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;