Γρήγορη στο μαγείρεμα, για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό, αυτή η χορταστική υγιεινή ομελέτα περιέχει δύο από τις καθημερινές σας μερίδες λαχανικών, συν χορταστική πρωτεΐνη από τα αυγά.
Συστατικά
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- ¼ κόκκινη, πορτοκαλί ή κίτρινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 2 αυγά
- φρέσκος (μεγάλη πρέζα) ή αποξηραμένος μαϊντανός (μικρή πρέζα)
- 4 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- μεγάλη χούφτα σπανάκι, σκισμένο
- φρέσκο σχοινόπρασο, χοντροκομμένο
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Μέθοδος
- Αλείψτε ή ψεκάστε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λάδι, προσθέστε το πιπέρι και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Εν τω μεταξύ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε λίγο πιπέρι και τον μαϊντανό.
- Ρίξτε τα αυγά στο τηγάνι, προσθέστε τα ντοματίνια και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να σφίγγεται αλλά να είναι ακόμα απαλό από πάνω.
- Προσθέστε το σπανάκι και το σχοινόπρασο, χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να απομακρύνετε τις άκρες από το τηγάνι, στη συνέχεια διπλώστε την ομελέτα στη μέση και μαγειρέψτε για άλλα 1-2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από κάτω. Το βγάζετε από το τηγάνι σε ένα πιάτο και σερβίρετε αμέσως.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Τραγανό γιαούρτι μπανάνας: Για να χάσουμε τα κιλά των γιορτών!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;