Αν θέλεις ένα εύκολο, θρεπτικό και χορταστικό γεύμα, αυτή η ομελέτα φούρνου με πατάτα και λαχανικά είναι η ιδανική επιλογή! Είναι πλούσια σε γεύση, ιδανική για πρωινό, μεσημεριανό ή ακόμα και ελαφρύ βραδινό.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 4 αυγά
  • 2 μέτριες πατάτες
  • 1 μικρό κολοκυθάκι
  • λιγο μπρόκολο
  • 1 μικρή κόκκινη πιπεριά
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. φέτα ή τριμμένο τυρί της επιλογής σου
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκος μαϊντανός ή θυμάρι για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία υλικών:
    • Καθάρισε και κόψε τις πατάτες σε λεπτές φέτες ή κυβάκια.
    • Ψιλόκοψε το κολοκυθάκι,το μπρόκολο, τις πιπεριές και το κρεμμύδι.
  2. Σοτάρισμα:
    • Σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο, σοτάρισε τις πατάτες για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
    • Πρόσθεσε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το μπρόκολο και το κολοκυθάκι και συνέχισε το σοτάρισμα για 5 λεπτά.
  3. Ετοιμασία ομελέτας:
    • Σε ένα μπολ, χτύπησε τα αυγά με αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα.
    • Πρόσθεσε τα σοταρισμένα λαχανικά και ανακάτεψε.
  4. Ψήσιμο:
    • Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.
    • Ρίξε το μείγμα σε ένα λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος.
    • Πασπάλισε με τριμμένο τυρί ή φέτα.
    • Ψήσε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
  5. Σερβίρισμα:
    • Πασπάλισε με φρέσκο μαϊντανό ή θυμάρι και σέρβιρε ζεστή.

Καλή απόλαυση!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.