Αν θέλεις ένα εύκολο, θρεπτικό και χορταστικό γεύμα, αυτή η ομελέτα φούρνου με πατάτα και λαχανικά είναι η ιδανική επιλογή! Είναι πλούσια σε γεύση, ιδανική για πρωινό, μεσημεριανό ή ακόμα και ελαφρύ βραδινό.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 4 αυγά
- 2 μέτριες πατάτες
- 1 μικρό κολοκυθάκι
- λιγο μπρόκολο
- 1 μικρή κόκκινη πιπεριά
- 1 μικρή πράσινη πιπεριά
- ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 γρ. φέτα ή τριμμένο τυρί της επιλογής σου
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- Αλάτι και πιπέρι
- Φρέσκος μαϊντανός ή θυμάρι για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Προετοιμασία υλικών:
- Καθάρισε και κόψε τις πατάτες σε λεπτές φέτες ή κυβάκια.
- Ψιλόκοψε το κολοκυθάκι,το μπρόκολο, τις πιπεριές και το κρεμμύδι.
- Σοτάρισμα:
- Σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο, σοτάρισε τις πατάτες για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Πρόσθεσε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το μπρόκολο και το κολοκυθάκι και συνέχισε το σοτάρισμα για 5 λεπτά.
- Ετοιμασία ομελέτας:
- Σε ένα μπολ, χτύπησε τα αυγά με αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα.
- Πρόσθεσε τα σοταρισμένα λαχανικά και ανακάτεψε.
- Ψήσιμο:
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.
- Ρίξε το μείγμα σε ένα λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος.
- Πασπάλισε με τριμμένο τυρί ή φέτα.
- Ψήσε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
- Σερβίρισμα:
- Πασπάλισε με φρέσκο μαϊντανό ή θυμάρι και σέρβιρε ζεστή.
Καλή απόλαυση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;
Leave a Reply