Το κουνουπίδι είναι ένα πολύ παρεξηγημένο λαχανικό. Με την συνταγή που σας έχουμε σήμερα θα το αγαπήσετε. Είχατε φάει ποτέ πεντανόστιμο ψητό κουνουπίδι με σάλτσα; Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα. Ορίστε πως θα το φτιάξετε:
Τι θα χρειαστείτε για το κουνουπίδι με σάλτσα;
- 1 κουνουπίδι κομμένο σε μικρότερα «δεντράκια»
- 80 γρ. πικάντικη κέτσαπ (δεν καίει, απλώς έχει λιγότερο γλυκιά και πιο ταιριαστή γεύση)
- 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμόνι
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
- Προαιρετικά: καυτερή σάλτσα
Εκτέλεση Συνταγής
-
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς κελσίου. Απλώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.
-
Τοποθετήστε τα δεντράκια από το κουνουπίδι σε ένα μεγάλο μπολ.
-
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε την κέτσαπ, το λιωμένο βούτυρο, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμόνι, το σκόρδο και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ομοιόμορφη η σάλτσα.
- Ρίξτε την σάλτσα στο κουνουπίδι και ανακατέψτε ελαφρά με τα χέρια σας ώστε να πάει η σάλτσα παντού.
-
Μοιράστε το κουνουπίδι στο ταψί και ψήστε για 25-30 λεπτά. Το κουνουπίδι θα πρέπει να είναι τρυφερό εσωτερικά (τρυπήστε το με ένα πιρούνι) και ελαφρώς καφετί απ’έξω.
-
Ο υπέροχος αυτός τρόπος να μαγειρέψετε το κουνουπίδι με σάλτσα θα σας τρελάνει. Είναι έτοιμα προς απόλαυση!