Η μόκα – καφές με γεύση σοκολάτας – είναι μια απόλαυση το πρωί ή μετά το δείπνο.
Συστατικά
- 1 κουταλάκι του γλυκού κακάο σε σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
- 4 κουταλιές της σούπας πολύ δυνατός ζεστός μαύρος στιγμιαίος καφές ή καφές φίλτρου
- 150ml γάλα πλήρες
Μέθοδος
- Ανακατέψτε τη σκόνη κακάο και τη ζάχαρη σε ένα φλιτζάνι που χωράει περίπου 250ml. Ρίχνουμε τον καφέ στο μείγμα του κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν το κακάο και η ζάχαρη.
- Ρίξτε το γάλα σε έναν ηλεκτρικό αφροποιητή γάλακτος, αν έχετε, και αρχίστε να αφρίζετε. Εναλλακτικά, ρίχνουμε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα και ζεσταίνουμε απαλά, ανακατεύοντας τακτικά – μην το αφήνουμε να σιγοβράσει ή να βράσει. Χρησιμοποιήστε έναν φορητό αφροποιητή γάλακτος ή ένα σύρμα σιλικόνης για να ανακατέψετε μέχρι να αφρατέψει.
- Ρίξτε σιγά σιγά το γάλα στον καφέ, ξεκινώντας κρατώντας το φλιτζάνι σε ελαφριά γωνία, προς το γάλα. Ολοκληρώνουμε γαρνίροντας με τον αφρό. Σερβίρετε αμέσως, ανακατεύοντας καλά πριν το πιείτε.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;