Όταν κάνετε αυτήν την συνταγή για λεμονάτο μπακαλιάρο, δεν θα θέλετε να τον ξανά μαγειρέψετε με άλλον τρόπο! Είναι τόσο νόστιμη! Και ιδανική για ημέρες όπως η 25η Μαρτίου. Η όλη διαδικασία δεν θα σας πάρει πάνω από μισή ώρα συνολικά. Ας δούμε τι θα χρειαστείτε για τον μπακαλιάρο και πως θα τον μαγειρέψετε βήμα – βήμα.
Τι θα χρειαστείτε για τον λεμονάτο μπακαλιάρο;
- 4 – 6 κομμάτια φιλέτο μπακαλιάρου
- 5 σκελίδες σκόρδο
Για την σως λεμόνι
- 5 κουταλιές της σούπας χυμός λεμόνι
- 5 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
Για το κουρκούτι
- 1/3 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρος σε σκόνη
- μισή κουταλιά της σούπας πάπρικα
- μισή κουταλιά της σούπας κύμινο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς κελσίου.
- Ανακατέψτε τα υλικά για την σως λεμόνι σε ένα μπολ και αφήστε το στο πλάι.
- Σε ένα άλλο μπολ, αναμιγνύετε το αλεύρι, τα μπαχαρικά, το αλάτι και το πιπέρι.
- Βουτήξτε το ψάρι στη σως λεμόνι και μετά στο κουρκούτι. Αφήστε λίγη σως για το τέλος.
- Ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψάρι και αφήστε την κάθε μεριά για περίπου 2 – 3 λεπτά. Αφαιρέστε από την φωτιά.
- Στην σως λεμόνι που έμεινε ρίξτε το σκόρδο. Χύστε την σως πάνω από το ψάρι.
- Ψήστε στον φούρνο μέχρι να αρχίζει να ξεφλουδίζει το ψάρι όταν το πειράζετε με ένα πιρούνι, δηλαδή γύρω στα 10 λεπτά. Αφαιρέστε από την φωτιά και ρίξτε από πάνω ψιλοκομμένο μαϊντανό για να σερβίρετε.
- Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για την 25 Μαρτίου αλλά και για κάθε άλλη μέρα. Είναι πολύ νόστιμη και όπως είδατε είναι και αρκετά εύκολη. Θα σας αρέσει πολύ, καλή απόλαυση!